روزی چند ساعت درس بخوانیم؟ | آموزشگاه کامیاب

تعداد ساعات درس خواندن بسته به توانایی و ویژگی های هر فرد متفاوت است نمی توان برای همه یک زمان خاص ارائه داد.

325

روزی چند ساعت درس بخوانیم؟

تعداد ساعات درس خواندن بسته به توانایی و ویژگی های هر فرد متفاوت است  نمی توان برای همه یک زمان خاص ارائه داد. شما در ابتدا فهرست مطالب مورد نظر خود  را مشخص کنید و تعداد ساعات لازم برای مطالعه را بطور تقریبی مشخص کنید و از روزی سه الی چهار ساعت شروع کنید و کم کم این زمان را افزایش دهید چون تا قبل از آزمون نیاز به انگیزه بالا و انرژی زیاد برای مطالعه دارید و اگر از ابتدا ساعات طولانی برای مطالعه مشخص کنید در میانه مسیر خستگی بر شما غلبه خواهد کرد و از ادامه مسیر باز می مانید.



پس برنامه متعادل و بنا به توان و قدرت جسمی و ذهنی شما مهمترین و درست ترین برنامه درسی است. این نکته را هم در نظر داشته باشید که کیفیت مطالعه هم اهمیت زیادی دارد و تنها درس خواندن در ساعات طولانی ملاک خوب درست خواندن نیست، درست درس خواندن انتخاب بهتری است.

بیشتر بخوانید: بهترین روش مطالعه کنکور

چطور برای درس خواندن برنامه ریزی کنیم؟
برای شروع ساعت هایی که بهترین عملکرد را در یادگیری دارید مشخص کنید و بر اساس برنامه مطالعاتی پس از هر یک تا یک و نیم ساعت، حدود بیست دقیقه استراحت کنید چون بدون استراحت و بی وقفه مطالعه کردن شما را زود خسته می کند و بازدهی شما افت پیدا می کند. سعی نکنید ساعت درس خواندن خود را عوض کنید چون دچار خستگی و کاهش بازدهی خواهید شد.
سعی نکنید از منابع بسیار زیاد استفاده کنید، منابع کامل و محدود کارایی بیشتری خواهند داشت و مخصوصا در دروسی که عملیات ریاضی دارد سردرگم نخواهید شد. با برنامه ریزی درست و بالا بردن کیفیت مطالعه احتیاجی به درس خواندن بسیار زیاد ندارید. بسته به برنامه ریزی و تعداد منابع مطالعاتی می توانید هشت تا ده ساعت برای مطالعه روزانه در نظر بگیرید.
برنامه درسی خود را بنویسید و شانسی دروس و ساعات مورد نیاز انها را انتخاب نکنید. برنامه روزانه و هفتگی را مشخص کنید و بدانید در آخر هر ماه چقدر مطالعه کرده اید و چقدر به نقاط ضعف خود در هر درس پرداخته اید.
بین ساعات مطالعه دروس عمومی و اختصاصی توازن را رعایت کنید. بهتر است 70 درصد از ساعات مطالعه هفتگی را به دروس اختصاصی بپردازید و 30 درصد باقی مانده را برای دروس عمومی در نظر بگیرید. دروس اختصاصی در درجه اول هستند و بعد دروس حفظی را بنا به توانایی خود در حفظیات در برنامه درسی خود بگنجانید.



افزایش کیفیت ساعات مطالعه 
اگر برای خود برنامه ای تهیه کردید و طبق آن شروع به مطالعه نمودید ولی بازدهی خوبی نداشتید بدانید که مواردی را در نظر نگرفته اید، برای مثال درس خواندن و تکنیک های تست زنی برای کنکور را بیاموزید. برای زمان هایی که دچار حواس پرتی و افکار مزاحم می شوید کاغذ و قلمی آماده کنید و آن افکار را یادداشت کنید و دوباره به مطالعه ادامه دهید و در زمان مشخصی به آن افکار مزاحم بپردازید.
ساعت خواب خود را کم نکنید و رژیم غذایی مناسب و ورزش و تنفس درست را بکار بگیرید چون این موارد هم در تامین انرژی لازم و هم کم کردن استرس نقش بسیار زیادی دارند.
روزهای پایانی را به مرور کردن مطالبی که برای ماهها به مطالعه پرداختید بپردازید و اگر دچار استرس و ناامیدی شدید از مشاور کمک بگیرید.
روز آخر را زیاد به درس خواندن نپردازید و بیشتر استراحت کنید، در صورت تمایل به درس خواندن مطالعه سریع و سطحی برای درس های مهم داشته باشید، نیازی نیست همه دروس را مرور کنید. صرف زمان زیاد در روزهای آخر برای مطالعه استرس شما را بیشتر خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: 32 تکنیک تست زنی

چطور یک برنامه درسی بنویسیم؟
1-اول از همه باید همه چیز را یادداشت کنید، پس یک کاغذ و قلم آماده کنید و کارهایی که باید انجام دهید ولی انجام نداده اید را بنویسید .
2-در صفحه بعد کارهایی که در منزل به عهده شماست بنویسید.
3-فهرستی از کارای شخصی خود آماده کنید.
4-فهرستی از کارهای روزمره مثل خواب و غذا و تماشای تلویزیون تهیه کنید.
5-در آخر کارهایی که قرار است انجام دهید بنویسید این لیست می توان شامل یادگیری یک زبان خارجی یا یادگیری یک کار هنزی باشد.
6-اگر برای انجام برنامه ریزی مصم هستید وارد مرحله بعد شوید.
7-اول از همه این را بدانید که چون قرار است برای کنکور درس بخوانید دیگر نباید هیچ کار و وظیفه دیگری را انجام دهید ولی قرار نیست یک برنامه بدون انعطاف و با حذف نیازهای دیگر زندگی شما نوشته شود یا زمان نماز و عباداتتان حذف شود.
8-فهرست ها را کنار هم قرار دهید و از بین آنها اولویت ها را جدا کنید اینها قرار است محور برنامه ریزی شما باشد. بعد کارهای اجباری را مشخص کنید و در طول روز یا هفته برای هر کدام زمانی مشخص کنید.
9-از 24 ساعت شبانه روز 6 الی 8 ساعت به خواب اختصاص می یابد پس از خواب خود کم نکنید چون توان مغز و جسم خود را کاهش می دهید. ساعت خواب خود را بین 11شب تا 6 صیح تنظیم کنید.
10-از زمان های اضافی استفاده کنید مثلا مسیر بین خانه و مدرسه زمان خوبی برای مرور لغات انگلیسی یا عربی است.
11-کارهای جانبی مثل وظایف خرید برای منزل یا تماشای تلویزیون و ورزش را حذف نکنید بلکه با برنامه ریزی دقیق به آنها رسیدگی کنید.


 
12-حتما با این برنامه ریزی زمان مطالعه مشخص شده است. بر این اساس برنامه ریزی خود را انجام دهید و برای دروس عمومی و اختصاصی زمان لازم را اختصاص دهید. در این موارد ضریب هر درس و میزان سخت و آسان بودن هر درس و توانایی شما در دروس حفظی و همه این جزییات را در نظر بگیرید.
13-نقاط ضعف و قوت خود در هر درس را بشناسید و سعی کنید برای برطرف کردن آنها فرصت لازم را صرف کنید.
14-اصلا سعی نکنید وقت خود را تلف کنید و یا کاری را به جای کار دیگر انجام دهید، خودتان را عادت بدهید طبق برنامه عمل کنید.
15-اگر ضعفی در برنامه ریزیتان مشاهده کردید دوباره آن را بررسی کنید و نقص ها را برطرف کنید.
16-تحت تاثیر تبلیغات انواع و اقسام آموزشگاه های کنکور قرار نگیرید.