【چرا برای کنکور زیاد می خوانم ولی نتیجه نمی گیرم؟】 | آموزشگاه کامیاب

در یک مطالعه درست و اصولی توجه به دو نکته است یکی کیفیت مطالعه و دیگری کمیت مطالعه.

281

چرا برای کنکور زیاد می خوانم ولی نتیجه نمی گیرم؟

در یک مطالعه درست و اصولی توجه به دو نکته است یکی کیفیت مطالعه و دیگری کمیت مطالعه.
اگر شما دانش آموزی علی رغم مطالعه بسیار نتیجه نمی گیرد یا نتیجه مطلوبی نمی گیرد به  بهره هوشی هیچ ارتباطی ندارد پس این فکر را از خود دور کنید زیرا تجربه نشان داده که افراد با IQ بالا نیز در صورت تلاش نکردن نتیجه ای نخواهند گرفت، در صورتی که افراد با IQ پایین در صورت تلاش برای مطالعه درست، بهتر از افراد دیگر خواهند بود. در واقع می توان درصد تاثیر تلاش را در موفقیت 99 و نبوغ را 1 درصد دانست. پس می توانید به سهم بسیار تلاش در موفقیت پی ببرید و تفکرات منفی و اشتباه را دور بریزید. نقصی که وجود دارد در نحوه انجام کار شماست که باید آن را پیدا کنید و اصلاح نمایید. در این مطلب به بررسی و ارائه راه حل هایی برای حل این مسائله می پردازیم.
عوامل موثر در نتیجه نگرفتن دانش آموزان به دو دسته تقسیم می شود:

1- اشتباهات در زمان مطالعه
عدم تمرکز
ممکن است علی رغم مطالعه زیاد، به علت عوامل درونی مانند تمرکز پایین و پرش ذهن یا عوامل بیرونی مانند سر و صدا نتوانید تمرکز لازم را داشته باشید. تمرکز پایین تر باعث پایین آمدن راندمان کار شما می شود ، اما مسائله اینجاست که مدت زیادی کتاب روبرویتان بوده است ولی مدت کم تری به مطالعه مفید پرداخته اید. 

بیشتر بخوانید: تغذیه کنکوری ها چگونه باید باشد؟

تمرکز در واقع قطع ارتباط با عوامل مزاحم و ایجاد ارتباط مستمر و پیوسته با یک فعالیت است پس اگر سر و صدا مزاحم مطالعه شماست آن را رفع کنید یا اگر افکاری ذهن شما را مشغول کرده و مدام شما را درگیر خود می کند این افکار را در هنگام مطالعه یادداشت کنید و در زمان استراحت به سراغ این افکار بروید. یکی از بزرگترین عوامل بر هم زننده تمرکز در هنگام مطالعه موبایل یا فضای مجازی است.

روش مطالعه اشتباه 
هر درسی روش مطالعه خاص خود را دارد. مطالعه هر درس بایدها و نبایدهای خاص خود را دارد؛ قواعدی کلی نیز بر روش مطالعه دروس حاکم است که می بایست رعایت شود. به عنوان نمونه شما باید اولویت و ترتیب خواندن دروس و بخش های مختلف یک درس را بدانید، ممکن است احساس کنید اولویت درستی دارید ولی اینگونه نباشد. مورد دیگر این است که هنگام مطالعه دروس، درس های با خاصیت ریاضیاتی را پشت سر هم مطالعه می کنید یا دروس عمومی و حفظی را پشت سر هم می خوانید که هر دو اشتباه است. چون این روش مطالعه موجب خستگی شما از این مباحث می شود پس باید در برنامه درسی، درس های متنوع را کنار هم قرار دهید. 
یافتن مشکل شما در هنگام مطالعه بسیار پیچیده است، ممکن است عوامل متعددی را رعایت نکنید برای یافتن روش مطالعه درست از یک مشاور با تجربه کمک بخواهید. آموزشگاه کامیاب با کادری مجرب و دلسوز در کنار شماست.

منابع نامناسب
در انتخاب منابع مطالعاتی دقت کنید. کتاب های کمک درسی را انتخاب کنید که مناسب و مورد علاقه تان باشد. این منابع نباید دارای توضیحات کم یا بیش از حد زیاد باشد، دنبال منابع و کتابهایی باشید که کامل باشند و پاسخ تست ها و سوالات را به خوبی تشریح کرده باشند. توضیحات بسیار طولانی یا خلاصه نویسی بیش از حد باعث می شود نتواند مطلب را بفهمید و زمانتان با خواندن سوالات و درسنامه های غیر استاندارد تلف خواهد شد.

برنامه ریزی نادرست
یک برنامه ریزی درست مشخص می کند شما چند ساعت و چند درس در روز بخوانید و این زمان متناسب با زمان های خالی شما خواهد بود. اولویت شما می تواند درس های نخوانده یا ضعیف یا درس های مهم باشد. اول صبح بهترین زمان شروع مطالعه است، مغزتان استراحت کرده و آماده دریافت اطلاعات است. استراحت های بین درس خواندن می بایست بدانید به ازای هر 45 دقیقه تا یک ساعت مطالعه ده دقیقه تا یک ربع باشد، همچنین هر سه یا چهار ساعت یک بار یک استراحت یک ساعته به خود بدهید. برنامه ریزی هر شخص با بقیه افراد بنا به شرایط و اولویت ها متفاوت خواهد بود. 

عدم استمرار در مطالعه
عدم رعایت یا نداشتن برنامه دقیق و منظم یا عدم اجرای برنامه باعث می شود تمرکز لازم برای یادگیری را نداشته باشید، درس خواندن بی نظم و عدم رعایت مرور به موقع مطالب نمی تواند نتیجه مناسبی در پی داشته باشد. مطالعه را با رعایت نظم در برنام ریزی و بطور مداوم پی بگیرید. انتظار گرفتن نتیجه در ابتدای کار را نداشته باشید. شروع هر کار سخت است. 

تمرین کم، مرور نامناسب
برخی مباحث نیاز به تمرین بیشتر دارند بنابرین ممکن است تمرین شما در مبحث کم باشد یا اینکه در هنگام مطالعه به درستی تمرین نکنید. یکی از شرایط تمرین شبیه سازی محل آزمون و کنکور است، برای تست هایی که جواب می دهید زمان بگیرید و متناسب با زمان پاسخ گویی به سوالات جواب دهید. مواردی از جمله روش های خلاصه نویسی و روش های مرور مطالب را مطالعه کنید.

2-اشتباهات در زمان پاسخ به سوال
تجربه ثابت کرده بسیاری از دانش آموزان در انتقال دانششان به روی کاغذ یا پاسخ گویی به سوالات تستی با مشکل روبرو هستند و این ربطی به روش مطالعه شخص ندارد. در این قسمت به تعدادی از اشتباهاتی را که در حین پاسخ گویی به سوالات آزمون های تستی روی می دهد می پردازیم.

عدم مدیریت زمان
بدون مدیریت زمان تعدادی از سوالات بدون پاسخ خواهند ماند و این یعنی از دست دادن امتیاز. مدیریت زمان را در خانه تمرین کنید، برای پاسخ گویی به تست ها در خانه زمان در نظر بگیرید و نتیجه را متناسب با زمان بسنجید، بدین ترتیب متوجه خواهید شد چه درس یا سوالی چقدر زمان نیاز دارد و اگر زمان مورد نیاز شما زیاد است راهی برای کم کردن زمان بیابید.

استرس و اضطراب
استرس اگر زیاد باشد جلوی تمرکز را می گیرد و اگر استرس نداشته باشید باعث بیخیالی شما در آزمون خواهد شد، بنابرین آن را به درستی مدیریت کنید. برای این منظور مقاله روش های مقابله با استرس را مطالعه کنید.

بیشتر بخوانید: تاثیر خواب شبانه بر یادگیری

عدم توانایی در شناسایی سوالات
در صورتی که نتوانید سوالات را به دسته های سوال های آسان و سخت دسته بندی کنید در پاسخ گویی دچار مشکل خواهید شد. شما با استفاده از شناختتان از سوالات می توانید سوال امتیازآور را حل کنید و سوالی که مراتب دشوارتر حل می شود را کنار بگذارید، پس برای شناسایی و تراز بندی سوالات در هنگام تست زنی تمرین کنید.

بی دقتی در خواندن صورت مسائله
بسیاری از دانش آموزان با عجله و بدون تمرکز متن سوال را می خوانند و همین مسئله موجب اشتباه آنها در فهم سوال می شود و در نتیجه سوال را اشتباه پاسخ می دهند.

اشتباه محاسباتی
اشتباه محاسباتی یا به دلیل در عدم تسلط بر محاسبات پایه می باشد و یا به خاطر عدم تمرکز و خستگی است، دلیل بعدی بلد نبودن ترفند های محاسباتی می باشد. سعی کنید مشکل را بیابید و به رفع آن بپردازید.

مشکلات جسمی
گاهی مواقع نیز مشکل می تواند به دلیل وجود کم خونی و از این قبیل باشد که باید توسط پزشک بررسی و رفع گردد.