【چگونه درصد یا نمره را در کنکور و امتحانات نهایی را افزایش دهیم؟】09371014705 | آموزشگاه کامیاب

برای کسب صندلی های رشته ها و دانشگاه های محبوب، رقابت بسیار فشرده ای در جریان است که اهمیت کسب امتیاز و نمره یا درصد بالاتر مهمترین راه دستیابی به این هدف می باشد.

292

چگونه درصد یا نمره را در کنکور و امتحانات نهایی را افزایش دهیم؟

برای کسب صندلی های رشته ها و دانشگاه های محبوب، رقابت بسیار فشرده ای در جریان است که اهمیت کسب امتیاز و نمره یا درصد بالاتر مهمترین راه دستیابی به این هدف می باشد. اما در این میان استراتژی هایی برای بالا رفتن امتیاز وجود دارد که بهتر است یک داوطلب کنکور یا امتحانات نهایی آنها را بداند و به مرور این آموزه ها و نکات را در مراحل مطالعه و تحصیل به کار بگیرد. بنابرین برای کسب درصد و امتیاز بالاتر، نکاتی را در این مقاله اشاره می کنیم. 

روش های افزایش درصد و نمره:
1 -حفظ و تقویت نقاط قوت
اولین نکته توجه به نقاط قوت است. اجازه ندهید که نقاط قوتتان به نقطه ضعف تبدیل شوند. زیرا که نقطه قوت شما مساوی با امتیاز اندوخته ای است که اگر تمرین، تکرار و مرور نداشته باشید این گونه نخواهد ماند.

بیشتر بخوانید: خود سرزنشگری در دانش آموزان چیست؟

2- شناخت منابع
انتخاب درست منابع کمک آموزشی مانع ساعت های سردرگمی شما خواهد شد و بزرگترین ابهام ها را با جملاتی ساده رفع خواهد کرد. بسته به نیاز می توانید منبع لازم خود را انتخاب نمایید. مقاله انتخاب منابع کمک درسی را مطالعه نمایید.

3- اولویت ها در آزمون
معمولا سوالات در یک آزمون یا امتحان به سه بخش دشوار، متوسط و آسان تقسیم می شود و اولویت پاسخ گویی با سوالات آسان است، زیرا پاسخ گویی به سوالات آسان علاوه بر بالا بردن اعتماد به نفس، راه کسب امتیاز ساده و قابل دستیابی است. بعد از آن نوبت به سوال هایی می رسد که یا از جوابشان مطمئن نیستید و یا برای پاسخگویی نیاز به زمان دارید.
چنانچه احساس می کنید حل کردن آن دشوار است یک علامت خاص جلوی سوال بگذارید تا به سوالات آسان بعدی برسید و پس از تمام شدن تمام سوالات مجددا به این نوع سوالات مراجعه کنید. سوالات دشوار را آخرین اولویت قرار دهید زیرا درگیر شدن با تحلیل یا محاسبه این نوع سوالات به شدت وقت شما را تلف خواهد کرد.
و حتی جواب صحیح به این سوالات در مقابل زمان از دست رفته سودمند نخواهد بود، مگر این که در پایان پاسخگویی به تمام سوالاتی که با اطمینان از پاسخ، جواب را ثبت کرده اید از زمان اضافی برای پاسخگویی به این سوالات استفاده نمایید. در رابطه با کنکور، مقالات روش های مدیریت زمان در کنکور و نکات مهم برای افزایش تست زنی و تکنیک های تست زنی را مطالعه نمایید.

4- بهینه سازی زمان و تمرکز
مدیریت زمان یعنی استراتژی پیشرفت. اگر می خواهید از زمانی که در اختیار دارید بهترین استفاده را بنمایید یک لیست از دلایل اتلاف وقت و همین طور توجه کافی به معلم در هنگام آموزش یک درس تهیه کنید. با تهیه لیست دلایل اتلاف وقت، در صدد جبران و از بین بردن این عوامل بکوشید و همین در کلاس درس به معلم توجه داشته باشید. در این رابطه مقاله چگونه تمرکز خود را افزایش دهیم و روش های صحیح برنام ریزی را مطالعه نمایید.

5- تحلیل رفتاری و تحلیل آزمون
رفتارها و انتخاب هایتان را در آزمون های مختلف بررسی و تحلیل کنید و با آنالیز درباره سوالات پاسخ داده، غیر صحیح، جواب نداده، فراموش کرده و ... پاسخ درستی برای هر کدام از موارد به دست بیاورید و روی نقاط ضعف خود کار کنید.

بیشتر بخوانید: چگونه مطالعه کنیم که خسته نشویم؟

6- شناخت اشتباهات
به جز تحلیل آزمون و نحوه پاسخ به سوالات بهتر است  رفتار و مطالعه خودتان را بررسی کنید با این بررسی ها و تحلیل ها می توانید اشتباهات خود را بشناسید و در رفع آنها کوشش لازم را انجام دهید.

7- تمرکز بر روی نقاط ضعف
پس از آنکه از تقویت و پایداری نقاط قوتتان اطمینان مطمئن شدید، لازم است لیستی از نقاط ضعفتان تهیه کنید. به عنوان نمونه مواردی که عمومیت بیشتری دارند در ادامه اشاره شده است:
- با این که جواب سوالات ریاضی را می دانم در حل کردن مسئله دچار اشتباه می شوم.
- در هنگام مطالعه درس زیست شناسی نمیتوانم نکات را بخوبی به هم ارتباط بدهم و آنها را فراموش می کنم.
- با این که فصل دوم  کتاب شیمی را چند بار خوانده ام اما هنوز همه مسائل را درست متوجه نشده ام.
- برای درس فیزیک فصل سوم، تست های کافی حل نکرده ام و سبک سوالات تستی آن برایم جا افتاده نیست.

8- بالا بردن سرعت
یکی از موارد مدیریت زمان، تمرین و تکرار برای کسب سرعت بالا در مطالعه و تحلیل سوالات و کم کردن وقت تلف شده است تا بتوانید مطالب را با سرعت بیشتری بخوانید و برای تست زنی سرعت حل و فهم خود ارتقاء دهید، برای این کار علاوه بر تمرینات تند خوانی نیاز به برگزاری آزمون در شرایط امتحان و بررسی فعالیت ها برای تهیه لیستی از باید ها و نباید ها برای ریشه یابی علت اشتباه ها دارید. به این منظور مقالات نکاتی در مورد تندخوانی را مطالعه کنید.

9- تمرین
شما هر چقدر هم استعداد داشته باشید بدون تمرین نخواهید توانست آن استعداد را شکوفا کنید.تمرین در واقع تلاش مستمر برای آمادگی است.