☎️ساعت مطالعه کنکوری ها ۰۸۳۳۸۳۹۶۸۱۰ | آموزشگاه کنکور
موفقیت در کنکور به عوامل زیادی بستگی دارد و ساعت مطالعه از فاکتورهای اساسی و تعیین کننده پس از برنامه ریزی درست در نحوه عملکرد شما به شمار می آید.
ساعت مطالعه کنکوری ها
موفقیت در کنکور به عوامل زیادی بستگی دارد و ساعت مطالعه از فاکتورهای اساسی و تعیین کننده پس از برنامه ریزی درست در نحوه عملکرد شما به شمار می آید. بیشتر از تعداد ساعات مطالعه، کیفیت درس خواندن در این ساعات حائز اهمیت می باشد. ساعات مفید مطالعاتی تضمین کننده موفقیت شما خواهد بود.
پس در تعیین ساعات مطالعاتی برای کنکور باید به مواردی مانند ساعت زیستی بدن، داشتن برنامه ریزی مناسب و تعیین اهداف مطالعاتی، تواناییها و ویژگیهای منحصر به فرد خود دقت کنید. در این رابطه روش های صحیح مطالعه را بخوانید.
بعضی داوطلبان نمی توانند بهترین برنامه ریزی را برای خود بنویسند چون نمی توانند سطح علمی خود را در حیطه برنامه ریزی برای کنکور سراسری تعیین کنند و بهتر است در این رابطه با مشاور و یا کارشناسی که تحصیل کرده این رشته و تجربه است کمک بگیرید.
بیشتر بخوانید: روش مطالعه ریاضی کنکور
چگونه ساعات مطالعاتی خود را تنظیم کنیم؟
ساعت مطالعه مورد نیاز برای کنکور را با توجه به ویژگیها و تواناییهای خودتان تنظیم کنید. ساعت زیستی بدنتان را شناسایی کنید یعنی به این نکته توجه کنید در چه ساعاتی از شبانه روز ذهن شما عملکرد بهتری برای یادگیری دارید. برخی از افراد صبحها بهتر درس می خوانند و برخی دیگر شبها عملکرد بهتری دارند.
بر اساس این قاعده بهترین بازه زمانی یادگیری خود را تعیین نمایید. بهتر است بعد از هر 5/1 تا 2 ساعت مطالعه، زمانی برای استراحت در نظر گرفته شود، بهتر است به طور پیوسته و مداوم به مطالعه نپردازید چون بازدهیتان کم خواهد شد.
لازم نیست ساعات مطالعاتی خشک و بدون انعطافی برای خود در نظر بگیرید. اگر بیشتر از 13 ساعت در طول روز مطالعه میکنید به احتمال زیاد اشتباهی در برنامه ریزی خود انجام داده اید و یا شیوه درس خواندن و مطالعه تان درست نیست. برخی افراد هم کمال گرایی بالایی برای مطالعه کتابهای مختلف دارند. به این نکته توجه داشته باشید که با مطالعه بیشتر منابع محدود و مشخص نتیجه بهتری خواهید گرفت.
اگر بنا به هر دلیل احساس میکنید دچار افت عملکرد شده اید و یا هجوم افکار مزاحم مانع از تمرکز در مطالعه و کسب بهره مطلوب می شود، مطالعه را متوقف نموده و به فعالیت دیگری مشغول شوید تا مجددا تمرکز و بازدهی لازم را بازیابید. علاوه بر افزایش کیفیت مطالعه، لازم است تکنیکهای درس خواندن برای کنکور و تست زنی را نیز بیاموزید. برای این منظور مقاله روش صحیح مطالعه و تکنیک های تست زنی را بخوانید.
بیشتر بخوانید: بهترین روش مطالعه شیمی کنکور
ساعت مطالعه نفرات برتر کنکور چگونه است؟
حافظه کوتاه مدت انسان طبق تحقیقات علمی در نیمه های شب در بالاترین سطح خود قرار دارد. دلیل این عملکرد بالای ذهن، دمای بدن است در این زمان بیشترین کاهش را دارد. در نتیجه برای ذهن انسان، بهترین زمان برای ذخیره اطلاعات نیمه های شب است که خون زیادی به مغز می رسد. پس سعی کنید مرور درس ها را به شب تا نیمه های شب اختصاص دهید. ساعت 9 صبح نیز برای ذخیره اطلاعات زمان مناسبی است و ذهن هنوز کارایی خود را حفظ نموده است.
ساعت 11 صبح بهترین زمان یادگیری مطالب جدید
قبل از ناهار بهترین زمان برای تصمیم گیری است. تصمیم های دشوار و مشکل را به این زمان موکول نمایید زیرا بین اواسط صبح و اواخر صبح، برای حل مسائل زمان ایده آلی است و این امر آسان تر می شود. با آمدن ظهر، ذهن دچار خستگی می شود و توانی برای حل مسائل نمی ماند.
در ساعت 3 بعد از ظهر حافظه بلند مدت بیشتر از هر زمان دیگری کارایی دارد، پس در نتیجه داوطلبان می توانند مطلب یا نکته با اهمیت درسی را برای به ذهن سپردن در این ساعت مطالعه کنند.
بهترین زمان برای شروع درس خواندن کنکور بنا به شرایط خاص آزمون کنکور بنا به برنامه ریزی شما باید به گونه ای باشد که از تمام ساعات مفید شبانه روز برای مطالعه استفاده نمایید.
بیشتر بخوانید: قبول نشدن در کنکور
آدرس ما: کرمانشاه،22 بهمن سي متري اول، روبروي ثبت احوال
قدم اول افزایش ساعت مطالعه کنکور
اگر بتوانیم حجم مطالعه دروس مورد نیاز را در ساعات کمتر مطالعه انجام دهیم می توانیم از ساعات باقی مانده استفاده کنیم و حجم مطالعه را بالا ببریم.
ساعت مطالعه گذشته خود را با زمان کم تر و همان حجم قبلی حفظ کرد. اینکار باعث افزایش حجم کار در همان زمان قبلی می شود.
برای افزایش کیفیت ساعت مطالعه می توان به اندازه حجم تعیین شده در هر بازه زمانی توجه کرد و با آنالیز آنها حجم کار را در ساعت مطالعه کمتر انجام داد. می توانید از تکنیک های تست زنی و تند خوانی نیز استفاده کنید. به این منظور مقاله تکنیک های تست زنی و نکاتی در مورد تندخوانی را مطالعه نمایید و بهتر است مطالعه بین 45 الی 55 ساعت در هر هفته و 120 الی 180 تست و تمرین در هر روز برای فصل تابستان یک شخص کنکوری لازم است.
برای یک شخص یازدهمی و کنکوری سال بعد بین حدود 35 الی 45 ساعت مطالعه در هر هفته و بین 80 الی110 یا 120 تست و تمرین در هر روز که این تست و تمرین نیز می تواند شامل مسائل تشریحی باشد.
بیشتر بخوانید: علت پرخاشگری کنکوری ها چیست؟
چگونه ساعت مطالعه ثابت و بدون نوسان داشته باشیم؟
برای با ثبات شدن ساعات مطالعه بهتر است تمامی کارها و تعداد تست و تمرین ها را در دفتربرنامه ریزی ثبت کنید. اگر این تعداد دفعات ثبت مطالعه در روز بیشتر شود میزان کم کاری های فرد کمتر خواهد شد. با برنامه ریزی درست می توان از مطالعه نوسانی نیز جلوگیری نمود.
موارد دیگری که برای ساعات مطالعه قابل ذکر است به این قرار است:
تهیه فلش کارت
تهیه فلش کارت در مطالعه و یادگیری درس های مورد نظر بسیار موثر هستند و کمک زیادی به یادآوری مطالب خواهند نمود.
کنترل استرس
استرس خود را مدیریت کنید. همه ما از اثرات مخرب اضطراب در عملکرد حافظه مطلع هستیم، اما کنترل استرس را باید بیاموزیم. البته نداشتن استرس در زمان امتحان و آزمون نیز غیر منطقی است. استرس در حد اعتدال مفید خواهد بود و می تواند باعث پیشرفت شود. در این رابطه روش های مقابله با استرس را مطالعه نمایید.
برنامه ریزی
یکی از راه های افزایش تمرکز انجام یک کار و حذف عادت انجام دادن چند کار به صورت همزمان است. اگر انسان برای هر ساعت بعد از بیدار شدن از خواب برنامهریزی داشته باشد و هر ساعت از روز خود را به یک کار مشخص اختصاص دهد، بهتر و موفقتر عمل خواهد کرد. بدون برنامه ریزی انجام هر کاری با بی نظمی استرس خواهد بود و در این میان از یاد بردن کارهای مهم امکان پذیر خواهد شد. پس برای بالا بردن تمرکز در کارها، برنامه داشته باشید و سعی کنید به برنامه خود متعهد بمانید.
بیشتر بخوانید: بهداشت مطالعه
قطع ارتباط با فضای مجازی
قبل از شروع مطالعه تلفن همراه خود را کنار بگذارید، از کامپیوتر و هر چه حواس شما را به خود جلب می کند فاصله بگیرید. اگر به استفاده از فضای مجازی عادت کرده اید این کار را با زمان های کوتاه و کم شروع کنید و کم کم زمان را افزایش دهید. صرف زمان زیاد در فضای مجازی باعث خستگی ذهن و چشم و هدر رفتن وقت مفید شما خواهد شد.