انتخاب رشته داروسازی کنکور 1402 - ۰۸۳۳۸۳۹۶۸۱۰

رشته داروسازی درباره شناخت دارو در هر زمینه‌ای از قبیل شیمی، مکانیسم اثر، مصرف بالینی و سمیت است.

334

انتخاب رشته داروسازی کنکور 1402

رشته داروسازی درباره شناخت دارو در هر زمینه‌ای از قبیل شیمی، مکانیسم اثر، مصرف بالینی و سمیت است. یک پزشک همواره به یک داروساز برای مشورت درباره دارو و معرفی آن به بیمار خود نیاز دارد. دانشجویان این رشته در طول دوره تحصیل در کنار داروشناسی، درباره انواع بیماری‌ها را نیز مطالعه می کنند.

هدف از ایجاد رشته داروسازی
رشته داروسازی برای حل مسائل مرتبط با دارو و سلامت در سطح ملی، پیشگیری از سمیت و عوارض جانبی داروها، اطلاع رسانی درباره داروها، شناخت کامل خصوصیات داروهای موجود در فارماکوپه دارویی و راهنمایی بیماران و مشاوره پزشکان در استفاده درست از داروها و دیگر موارد مرتبط با دارو درمانی نیز نقش دارد.

بیشتر بخوانید: انتخاب رشته پزشکی کنکور 1402

با بهره گیری از استعداد افرادی که در رشته داروسازی تحصیل کرده اند می توان تا حد زیادی واردات دارو با قیمت های گزاف را کاهش داد و به استقلال در این زمینه دست یافت. همچنین با پیشرفت پزشکان داروساز کشور و فراهم کردن امکانات مورد نیاز از سوی سازمان های مربوطه، امکان صادرات دارو به وجود بیاید و موجبات بهبود چرخه اقتصادی کشور نیز فراهم شود.
علاوه بر تمام موارد ذکر شده، این موارد نیز از جمله اهداف رشته داروسازی هستند:
تشخیص نیازهای عمومی آموزشی و پژوهشی در علم داروسازی و عوامل مربوط به آن
آشنایی با تحقیقات علمی و عملی در علوم دارویی
تقویت دانش و توانایی ها در زمینه های مختلفی مانند تولید لوازم بهداشتی و آرایشی، توانایی اداره داروخانه ها، ساخت دارو، کنترل کمی و کیفی محصولات و…

رشته داروسازی چه توانمندی هایی نیاز دارد؟
یادگیری دروس شیمی به عنوان درسی پایه و پیش نیاز مطالعه دروس اختصاصی و کاربردی اهمیت دارد و کسی که بخواهد در این رشته تحصیل کند، با بسیاری از دروس حفظی و فرار مانند نام، مکانیسم اثر، کاربرد، عوارض و تداخلات و حتی ساختارهای شیمایی داروها سروکار دارد که در بیشتر مواقع نمی‌توان از طریق یادگیری مفهومی آن‌ها را به خاطر سپرد. در نتیجه برای یادگیری دروس این رشته فرد باید علاقه زیادی به دروس حفظی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: انتخاب رشته پرستاری کنکور 1402

مهارت‌ها و توانایی‌های یک داروساز
توانایی نسخه خوانی
بررسی دارو  از نظر تداخلات دارویی و مناسب بودن داروها برای سن و جنس بیمار
کسب مهارت‌های پایه در حیطه ساخت داروها و شیمی دارویی 
توانایی مشاوره به بیماران برای دریافت داروهای OTC (داروهای بدون نسخه)

وظایف داروساز در محیط کار 
از جمله وظایف یک داروساز می‌توان به بررسی علمی و فنی نسخ ارائه شده، راهنمایی و مشاوره بیماران در مورد مقدار، عوارض جانبی تداخلات و ادامه یا قطع مصرف آن ها، زمان و فاصله‌ی مصرف داروها، ساخت داروهای ترکیبی و اطمینان از مناسب بودن داروهای تجویزی متناسب با وضعیت بیمار را برشمرد.

مزایای رشته داروسازی
آینده کاری خوب
مواجه کمتر با بیماران و درمان آن ها
امکان فعالیت به صورت مستقل
به فعالیت فیزیکی زیادی نیازی ندارد.
تنوع شغلی و انتخاب حیطه مورد علاقه از جمله مشاغل دولتی، کادر بیمارستان، شرکت های داروسازی 

بیشتر بخوانید: راه های رفع خواب آلودگی در دوران کنکور

معایب داروسازی
رقابت گسترده و تلاش برای حفظ جایگاه موفق
دشواری تسلط کامل بر نام و ویژگی های داروهای بسیار متنوع
استرس و فشار کاری
خستگی به دلیل کار زیاد
چالش های بازار دارو

دوره‌ی کارآموزی رشته داروسازی
واحدهای عملی آزمایشگاهی از ترم اول آغاز می شود و هر ترم تعدادی از این واحدهای آزمایشگاهی ارائه می شوند. واحدهای کارآموزی از ترم هفتم با عنوان کارآموزی مقدماتی و در ترم‌های بعد نیز کارآموزی در عرصه داروخانه شهری، بیمارستانی و صنعت ارائه خواهد شد.

آیا رشته داروسازی شامل طرح اجباری است؟
رشته داروسازی مانند رشته های پزشکی، دندان پزشکی، پرستاری و… شامل طرح اجباری است، دانش آموختگان این رشته پس از اتمام دوره تحصیل به مدت دو سال به گذراندن آن مشغول خواهند شد. این دوره مشمول دریافت حقوق نیز خواهد بود. فارغ التحصیلان آقا در صورت داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم و عدم ورود به تخصص باید بلافاصله طرح اجباری را بگذرانند.

شرایط تحصیل در مقاطع بالاتر رشته داروسازی
فارغ التحصیلان مقطع دکترای عمومی رشته داروسازی که دارای معدل کل بالایی باشند می توانند در آزمون دوره تخصصی شرکت نمایند و پس از کسب امتیاز قبولی، در گرایش مورد نظر خود تحصیل نمایند. به طور میانگین تعداد واحدهای درسی این مقطع حدود 40 واحد می باشد که قسمت عمده آن مربوط به پایان نامه است و حدود 3 الی 4 سال به طول می انجامد.

بیشتر بخوانید: حداقل معدل لازم برای قبولی رشته های بدون کنکور

دانش آموختگان این مقطع پس از آماده نمودن پایان نامه خود، به منظور اخذ مدرک دکترای تخصصی از پایان نامه دفاع کنند.
پزشکان عمومی داروسازی می توانند در رشته های علوم پایه پزشکی مانند بیوشیمی، آمار حیاتی، تغذیه، فیزیولوژی، ویروس شناسی و ژنتیک، ایمونولوژی، انگل شناسی پزشکی و میکروب شناسی پزشکی به ادامه تحصیل بپردازند اما گرایش های تخصصی به این شرح است:
شیمی دارویی
داروسازی هسته یا رادیو فارمسی
فارما کوگنوزی
سم شناسی
دارو شناسی
کنترل دارو
فارما سیوتیکس
نانو فناوری دارویی
داروسازی بالینی
اقتصاد و مدیریت و دارو
بیوتکنولوژی دارویی

بازار کار و آینده شغلی رشته داروسازی
فارغ التحصیلان رشته می توانند به جایگاه خوب و درآمد بالایی در بازار کار دست یابند. برخی از زمینه های شغلی به این شرح است:
صنایع داروسازی (صنعت ساخت و کنترل دارو)
کارخانه های آرایشی و بهداشتی
امور اجرایی وزارت بهداشت
فعالیت های تحقیقاتی در کارخانه های داروسازی
درمان و آموزش پزشکی

میزان درآمد رشته داروسازی
داروسازانی که در بخش های دولتی مشغول به کار می شوند، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کنند و آن دسته از داروسازانی که در بخش خصوصی مشغول به فعالیت هستند بسته به سطح تحصیلات، میزان تخصص، سابقه و مهارت خود درآمدهای متفاوتی دارند.

بیشتر بخوانید: بیشتر بخونم یا بیشتر تست بزنم؟

برخی از فارغ التحصیلان رشته داروسازی نیز به صورت مستقل شروع به فعالیت می کنند و با کسب مجوزهای لازم، نسبت به تاسیس داروخانه اقدام می نمایند که با توجه به میزان فعالیت، نوع خدمات و تعداد مشتری،  درآمدهای متفاوتی دارند. البته در برخی مناطق ممکن است به دلیل تعداد زیاد داروخانه ها هر ساله مجوز تاسیس صادر نشود. 

آدرس ما: کرمانشاه،22 بهمن سی متری اول، روبروی ثبت احوال