✔️انتخاب رشته مامایی کنکور 1402 - ۰۹۳۷۱۰۱۴۷۰۵
رشته مامایی جزو رشتههای پیراپزشکی است و رشتههای پزشکی و پیراپزشکی با یکدیگر متفاوتند. دانشجویان فارغالتحصیل از رشته پزشکی، پزشک و دانشجویان فارغالتحصیل از رشتههای پیراپزشکی، پیراپزشک نامیده می شوند.
انتخاب رشته مامایی کنکور 1402
رشته مامایی جزو رشتههای پیراپزشکی است و رشتههای پزشکی و پیراپزشکی با یکدیگر متفاوتند. دانشجویان فارغالتحصیل از رشته پزشکی، پزشک و دانشجویان فارغالتحصیل از رشتههای پیراپزشکی، پیراپزشک نامیده می شوند. تمامی فعالیتها و کارهای پیراپزشکان زیر نظر پزشکان انجام میشود و همراه با پزشکان به درمان بیماران کمک میکنند. رشته مامایی یک رشته پیراپزشکی است و از محبوبترین این رشتهها به شمار می آید.
ضرایب دروس تخصصی گروه تجربی در کنکور
اولین و مهمترین تغییر در کنکور 1402، حذف دروس عمومی از کنکور سراسری است و داوطلبان به سوالات دروس عمومی در دفترچه شماره یک پاسخ نمیدهند و با توجه به این شرایط باید به سوالات دروس تخصصی در کنکور سراسری پاسخ دهند. دروس تخصصی کنکور تجربی شامل دروس زمین شناسی، زیست شناسی، ریاضی، فیزیک و شیمی است.
بیشتر بخوانید: انتخاب رشته دندان پزشکی کنکور 1402
یکی دیگر از تغییرات مهم کنکور سراسری، حذف زیرگروهها از کنکور سراسری است. هر درس تخصصی یک ضریب مشخص دارد و برای تمامی رشتههای گروه تجربی یکسان است، ضریب درس فیزیک برای تمامی رشتههای گروه تجربی 7 است و با توجه به رشته مورد نظر تغییر نمیکند. ضرایب جدید دروس تخصصی کنکور تجربی به صورت زیر است:
زمین شناسی ضریب 1
ریاضی ضریب7
زیست شناسی ضریب12
فیزیک ضریب 7
شیمی ضریب 9
رشته مامایی چند سال است؟
رشته مامایی در مقطع کاردانی و کارشناسی هیچ گرایشی ندارد. تمامی داوطلبان در مقطع کاردانی و کارشناسی باید دروس مشترکی را بگذرانند. رشته مامایی در مقطع کاردانی 2 سال است. در مقطع کارشناسی داوطلبان برای گذراندن این رشته باید یک مدت زمان 4 ساله را به مطالعه دروس تخصصی بپردازند.
مدت زمان مقطع کارشناسی 4 سال می باشد. داوطلبان در مقطع کارشناسی مامایی باید 135 واحد نظری و عملی را بگذرانند. برای رشته مامایی تنها از میان داوطلبان خانم ،دانشجو انتخاب می شود.
فارغالتحصیلان رشته مامایی امکان تحصیل در تخصص زنان و زایمان را ندارند. این فارغالتحصیلان تنها در گرایشهای ارشد مامایی و دکتری می باشد. رشته متخصص زنان و زایمان تنها برای دانشجویانی است که موفق به گذراندن 8 سال تحصیلی در رشته پزشکی بشوند.
بیشتر بخوانید: انتخاب رشته داروسازی کنکور 1402
معرفی دروس رشته مامایی
دانشجویان در مقطع کارشناسی ب 137 واحد درسی را برای مدرک کارشناسی می گذرانند. این واحدها میتواند در دانشگاههای مختلف عددی متفاوت داشته باشد، اما در حالت کلی داوطلبان در مقطع کارشناسی رشته مامایی باید 137 واحد درسی را سپری می کنند:
دروس عمومی: 22 واحد
دروس پایه: 20 واحد
دروس اصلی: 17 واحد
دروس تخصصی: 62 واحد
کارآموزی در عرصه: 16 واحد
دروس رشته مامایی
دانشجویان باید در مقطع کارشناسی دروس زیر را مطالعه کنند:
دروس پایه
سلول شناسی و بافت شناسی، میکروب شناسی نظری، انگل شناسی و قارچ شناسی، میکروب شناسی عملی، ایمنی شناسی، بیوشیمی، تشریح 1 و 2، فیزیولوژی 1 و 2
دروس تخصصی الزامی
آسیب شناسی عمومی و اختصاصی، اصول خدمات بهداشت جامعه، کارآموزی نوزادان، داروشناسی عمومی 1، نوزادان، آمار حیاتی، داروشناسی 2، روان شناسی عمومی، بیماریهای کودکان کارآموزی بیماریهای کودکان، اصول و فنون پرستاری و مامایی و روش کار در اتاق عمل و زایمان، نشانه شناسی و معاینات فیزیکی، کارآموزی اصول و فنون پرستاری و مامایی و روش کار در اتاق عمل و زایمان، کارآموزی نشانه شناسی و معاینات فیزیکی، فیزیوپاتولوژی و بیماریهای داخلی (1)، فیزیوپاتولوژی و بیماریهای داخلی (2)، اصول اپیدمیولوژی و مبارزه با بیماریها (بهداشت 2) فیزیوپاتولوژی و بیماریهای داخلی (3)، زبان انگلیسی تخصصی، فیزیوپاتولوژی و بیماریهای جراحی، اصول تغذیه مادر و کودک، کارآموزی بیماریهای داخلی و جراحی، تاریخ، اخلاق، قوانین و حقوق در مامایی، حقوق و پزشکی قانونی در مامایی، ارتباطات، آموزش، بهداشت و مشاوره در بهداشت مادر و کودک و باروری (بهداشت 3) بهداشت مادر و کودک و باروری (بهداشت 4)، کارآموزی و پزشکی قانونی در مامایی، مدیریت و ارتقاء کیفیت در بهداشت مادر و کودک و باروری (بهداشت 5)، جنین شناسی، ژنتیک، اصول روانپزشکی در مامایی، بارداری و زایمان 1، کارآموزی بهداشت باروری، مادر و کودک و تنظیم خانواده، بارداری طبیعی، اختلالات عملکرد جنسی، کارآموزی بارداری طبیعی، رادیولوژی، سونولوژی و الکترولوژی در مامایی و زنان بارداری و زایمان 2، زایمان طبیعی، ایمن و فیزیولوژیک و روشهای کاهش درد زایمان اصول مدیریت و کاربرد آن در مامایی، کارآموزی زایمان طبیعی، بیماریهای زنان و ناباروری بارداری و زایمان 3، بارداری و زایمان غیر طبیعی، کارآموزی بیماریهای زنان کارآموزی زایمان طبیعی و غیر طبیعی، بارداری و زایمان 4، بیماریهای داخلی و جراحی در بارداری و زایمان
دروس تخصصی اختیاری
تغذیه در بیماریهای مادر و کودک، درمانهای تکمیلی و جایگزینی در مامایی، بی حسی و بیهوشی و احیاء در مامایی، طب سنتی و گیاه درمانی در مامایی، روش تحقیق و طراحی طرح تحقیق، بیولوژی تولید مثل، سیستمهای اطلاعرسانی پزشکی(فن آوری اطلاعات در مامایی)، مدیریت اقتصاد بهداشت، رشد و تکامل، ترویج تغذیه با شیر مادر، تئوریها و مدلهای مامایی و بهداشتی، مامایی و بهداشت باروری در بحرانها و بلایا، اجرای طرح حل مشکل حرفهای یا مقاله تحقیقی در مامایی، جامعه شناسی و آسیب شناسی اجتماعی زنان،مامایی و بهداشت باروری در سلامت شهری، مامایی مبتنی بر شواهد
بیشتر بخوانید: انتخاب رشته پزشکی کنکور 1402
دروس کارآموزی در عرصه
کارآموزی در عرصه بارداری طبیعی و غیر طبیعی، کارآموزی در عرصه نوزادان نیازمند مراقبتهای ویژه، کارآموزی در عرصه زایمان طبیعی و غیر طبیعی 1، کارآموزی در عرصه بیماریهای داخلی و جراحی در بارداری، کارآموزی در عرصه زایمان طبیعی و غیر طبیعی 2، کارآموزی در عرصه مدیریت و کاربرد آن در مامایی، کارآموزی در عرصه بیماریهای زنان و ناباروری، کارآموزی در عرصه رادیولوژی و سونولوژی و الکترولوژی در مامایی و زنان، کارآموزی در عرصه بهداشت باروری، مادر و کودک و تنظیم خانواده
گرایشهای ارشد رشته مامایی
گرایشهای ارشد رشته مامایی شامل 32 واحد درسی است، 16 واحد دروس اختصاصی اجباری، 10 واحد دروس اختصاصی اختیاری و 6 واحد پایان نامه. این تعداد واحدها به گرایش ارشد نیز بستگی دارد. ممکن است بعضی از رشتهها تعداد واحدهای بیشتری داشته باشند. فارغالتحصیلان رشته مامایی در مقطع کارشناسی علاوه بر گرایش ارشد مامایی و مشاوره در مامایی می توانند در گرایشهای دیگری نیز ثبتنام کنند.
گرایشهای ارشد رشته مامایی
مامایی
تکنولوژی آموزشی در علوم پزشکی
مشاوره در مامایی
ژورنالیسم پزشکی
تاریخ علوم پزشکی
آموزش پزشکی
اکولوژی انسانی
آموزش بهداشت
برنامهریزی یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی
رفاه اجتماعی
زیست فناوری پزشکی
ژنتیک انسانی
مدیریت خدمات بهداشت درمانی
کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی
نانوتکنولوژی پزشکی
فیزیولوژی
رشته فناوری اطلاعات سلامت
علوم تشریحی
علوم تغذیه
علوم بهداشتی در تغذیه
اقتصاد بهداشت
سلامت سالمندی
آمار زیستی
مهندسی پزشکی
انفورماتیک پزشکی
ارزیابی فناوری سلامت
اپیدمیولوژی
مهندسی بهداشت محیط
بیشتر بخوانید: انتخاب رشته پرستاری کنکور 1402
طرح دو ساله رشته مامایی اجباری است؟
برخی از رشتههای علوم پزشکی دارای طرح اجباری هستند و فارغالتحصیلان پس از گذراندن دوران تحصیلی خود باید به یکی از مناطق محروم اعزام شوند و در آنجا به افراد ارائه خدمت کنند، اما رشته مامایی دارای طرح اجباری نیست. طرح دو ساله رشته مامایی اختیاری است. فارغالتحصیلانی که این طرح را انتخاب کنند به صورت ماهانه یک مبلغ به عنوان حقوق دریافت میکنند.
وظایف ماما
ماما وظیفه مراقبت و نگهداری از مادر و فرزند را به عهده دارد. در دوران بعد از زایمان نیز یک ماما وظیفه دارد تا به مادر کمک کند تا ر این شرایط را با کمترین نگرانی طی کند. یکی از وظایف مهم ماما ارائه مشاورههای تخصصی در حیطه سلامت باروری زنان و دختران است، ماما باید تحت هر شرایطی مشاورههای تخصصی خود را در اختیار زنان و دختران قرار دهد. یک ماما زنان باردار را معاینه می کند و در طول دوران بارداری نظارت کاملی بر مادر دارد.
مهمترین وظایف یک ماما :
معاینه و نظارت بر زنان باردار
مشاوره در مورد مشکلات و بیماریهای دوران بارداری
گرفتن شرح حال کامل مادر و انجام معاینات فیزیکی کامل
انجام تستهای غربالگری
تجویز داروهای مجاز در طول دوران بارداری
فعالیت به عنوان دستیار بیهوشی
فعالیت به عنوان دستیار پزشک
بررسی شرایط جسمی و روانی مادر قبل و بعد از تولد نوزاد
فعالیت به عنوان پزشک پرستار
تنظیم برنامه تولد
کنترل علائم حیاتی مادر
اجازه ترخیص در مورد مادران با زایمان طبیعی بعد از انجام معاینات لازم
درخواست آزمایشات مورد نیاز برای نوزادان متولد شده
گرفتن نمونههای بیمار، پالس، دما و فشار خون
ارجاع بیمار به پزشک متخصص زنان در صورت لزوم
کنترل صدای قلب جنین و ثبت آن
شناسایی حاملگیهای پرخطر
درمان عفونتها
پذیرش زائو در اتاق درد و زایمان توسط مامای کشیک
آدرس ما: کرمانشاه،22 بهمن سی متری اول، روبروی ثبت احوال