انتخاب رشته پرستاری کنکور 1402
پرستاری یکی از رشته های پیراپزشکی کنکور سراسری تجربی است که در دانشگاه های روزانه ، پردیس خودگردان و آزاد این رشته ارائه می شود. پذیرش در رشته پرستاری با شرکت در کنکور سراسری تجربی صورت می گیرد، اما در بعضی از سال ها تعداد محدودی از دانشگاه های علوم پزشکی، شرایط ورود بدون کنکور به این رشته را فراهم نموده اند.
ضرورت افزایش ظرفیت پرستاری
آمار و ارقام نشان میدهند سرانهی تعداد پرستار در مقایسه با کشورهای منطقه بسیار پایین است. این در حالی است که سالانه حداقل ۵۰۰ هزار نفر داوطلب رشته تجربی در کشور ثبت نام می کنند. این کمبود پرستار موجب مشکلاتی در سیستم درمانی شده که میتوان با افزایش ظرفیت دانشجوی پرستاری آن را حل کرد.
بیشتر بخوانید: راه های رفع خواب آلودگی در دوران کنکور
متاسفانه با توجه به افزایش جمعیت سالمندی کشور شاهد افزایش نیازمندی مراقبت در منزل توسط پرستار شده ایم که این کمبود موجب اخذ تعرفههای خارج از عرف شده است. همچنین کمبود پرستار مرد از علل دیگر تقاضای افزایش ظرفیت دانشجوی پرستاری است. افزایش پذیرش ظرفیت دانشجوی پرستاری از کنکور از ملزومات میباشد که توجه ویژه مسئولان را می طلبد.
توانایی های مورد نیاز پرستاری
برای موفقیت در هر رشته و از جمله رشته پرستاری، شخص باید از ویژگیهای خاصی برخوردار باشد تا بتواند در محیط کار درستی و اصولی خدمت رسانی کند، بعضی از این ویژگی های عبارتند از:
داشتن صبر و حوصله بالا در برخورد مناسب با بیماران در شرایط و موقعیت های اورژانسی
داشتن توان جسمی و روحی بالا به به شکلی که فرد طاقت شیفتهای متعدد و خستگیهای مفرط را داشته باشد.
داشتن احساس مسئولیت، عشق و علاقه به انسانها
داشتن نظم و انضباط در جهت رسیدگی به بیماران
شرح وظایف پرستاران
وظایف پرستار در دو حوزه همکاری با مدیریت و ارائه مراقبت جامع از بیمار می:
1-در بخش همکاری با مدیریت و جمع آوری و گزارش اطاعات شامل:
شاخصهای کمی و کیفی منابع انسانی، تجهیزات مصرفی – سرمایهای، دارو، محیط فیزیکی، وقایع و حوادث بخش
موارد ایمنی و خط
کیفیت ارائه مراقبت
مشکلات مددجویان، بیماران و کارکنان
2- ارائه مراقبت ایمن، مطلوب و اخلاقی براساس خط مشی پرستاری و استانداردها، جهت تأمین نیازهای روانی، جسمی، اجتماعی و معنوی مددجو و بیمار شامل:
شناسایی و پذیرش مددجو یا بیمار
بررسی وضعیت سلامت بیمار یا مددجو
معرفی خود و همکاران به مددجو یا بیمار
آشناکردن مددجو و بیمار با محیط
بیشتر بخوانید: خلاصه نویسی دروس اختصاصی تجربی
شرح حال و معاینه فیزیکی و ثبت در پرونده
تعیین و ثبت مشکلات و نیازهای بیمار یا مددجو
پیگیریهای مراقبتی، درمانی در پایان شیفت
تحویل بیمار بر بالین، بخش و تجهیزات بر اساس دستورالعمل و گزارش اقدامات انجام شده
برنامه ریزی، اجرا و ارزیابی اقدامات مراقبتی بر اساس اهداف و الویت ها و ثبت در پرونده
رشته پرستاری در دانشگاه
شرایط پذیرش رشته پرستاری برای ورود به دانشگاه به دو صورت آزمون سراسری و بر اساس سوابق تحصیلی امکان پذیر است که شرایط بدون آزمون آن متفاوت و نیازمند تحقیق و بررسی می باشد. رشته پرستاری در مقطع کارشناسی ۱۳۰ واحد درسی در طول ۴ سال است که شامل:
۱۵ واحد درسی دروس پایه
۲۲ واحد مربوط به دروس عمومی
۵۴ واحد درسی مربوط به دروس تخصصی
۱۸ واحد مربوط به دروس کارآموزی
۲۱ واحد مربوط به دروس کارآموزی تخصصی
دروس مهم مقطع کارشناسی
بیشتر بخوانید: حداقل معدل لازم برای قبولی رشته های بدون کنکور
آدرس ما: کرمانشاه،22 بهمن سی متری اول، روبروی ثبت احوال
شرایط ورود به رشته پرستاری با کنکور
برای ورود به رشته پرستاری با کنکور، داوطلبان در کنکور سراسری تجربی تیرماه برگزار شرکت می کنند. حضور در کنکور تجربی با مدرک دیپلم نظام جدید یا پیش دانشگاهی هر یک از رشته های ریاضی، تجربی و انسانی امکان پذیر خواهد بود، حتی با مدرک رشته های فنی حرفه ای و کاردانش نیز می توان در کنکور این گروه آزمایشی شرکت نمود.
با توجه به رتبه داوطلب کسب کرده است امکان پذیرش در یکی از سه دانشگاه روزانه، پردیس خودگردان و آزاد فراهم می شود ، رتبه لازم برای قبولی رشته پرستاری در دانشگاه روزانه باید بهتر از دانشگاه پردیس خودگردان و آزاد باشد، البته به دانشگاه نیز بستگی دارد. مثلا دانشگاه پردیس خودگردان تهران از دانشگاه های علوم پزشکی شهرستان ها، رتبه های بهتری را پذیرش می کند.
رتبه قبولی رشته پرستاری دانشگاه روزانه
برای پذیرش در دانشگاه دولتی روزانه، باید رتبه مناسبی کسب نمود. هر یک از دانشگاه های روزانه با توجه به ظرفیت پذیرش، رتبه های متفاوتی را پذیرش می کنند. برای قبولی در رشته پرستاری دانشگاه های تهران، شهید بهشتی و علوم پزشکی ایران، رتبه کشوری باید کمتر از 18 هزار باشد و در صورت کسب رتبه بالاتر، شانس پذیرش تان در این سه دانشگاه خیلی کم خواهد شد.
رتبه قبولی رشته پرستاری دانشگاه پردیس خودگردان
دانشگاه پردیس خودگردان شعبه شهریه پرداز دانشگاه روزانه است و اکثر دانشگاه ها برای جذب دانشجوی بیشتر، واحد ظرفیت خودگردان دارند. رشته پرستاری در بسیاری از واحدهای پردیس خودگردان هم ارائه می شود و با رتبه های بالاتر نیز احتمال قبولی وجود دارد. بنابراین اگر پرداخت شهریه دانشگاه پردیس خودگردان امکان پذیر باشد و رتبه مناسب قبولی در دانشگاه روزانه کسب نکرده اید، دانشگاه پردیس خودگردان را نیز انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید: بیشتر بخونم یا بیشتر تست بزنم؟
رتبه قبولی رشته پرستاری دانشگاه آزاد
در دانشگاه آزاد نیز رشته پرستاری با کنکور امکان پذیر است و رتبه قبولی این دانشگاه به نسبت دانشگاه های روزانه و پردیس خودگردان بالاتر است. ظرفیت رشته پرستاری دانشگاه آزاد از سایر دانشگاه بیشتر است.
شرایط ورود به رشته پرستاری بدون کنکور
رشته پرستاری بدون کنکور با ظرفیت پذیرش بسیار محدود و فقط در برخی از سالها ارائه می شود. پذیرش بدون کنکور این رشته فقط در دانشگاه های علوم پزشکی روزانه انجام می شود و دانشگاه های آزاد و پردیس خودگردان مجاز به برگزاری رشته پرستاری بدون کنکور نیستند.
شرایط پرستاری بدون کنکور به این شرح است:
دارا بودن دیپلم تجربی
در صورتی که دیپلم نظام قدیم باشند، دارا بودن مدرک پیش دانشگاهی
شرط معدل لازم برای پذیرش در این رشته محل، حداقل معدل کل دیپلم 15 است
حداکثر 25 سال
در چند سال اخیر رشته پرستاری بدون کنکور ارائه نشده است و برای سال آینده نیز معلوم نیست که آیا ارائه می شود یا خیر. قبولی در این رشته محل با برگزاری مصاحبه خواهد بود و دعوت شدگان به مصاحبه باید در این مرحله نیز نمره لازم را کسب کنند.
بیشتر بخوانید: بهترین روش مطالعه فلسفه و منطق
آدرس ما: کرمانشاه،22 بهمن سی متری اول، روبروی ثبت احوال